Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk, zo hoort het

We zeiden het al: “Een eigen zwembad moet een meerwaarde zijn, geen extra bekommernis. Op geen enkel gebied.” Ook niet wanneer het over energie en onderhoud gaat.

Een volume warm water blijft lange tijd warm en enkele graden opwarmen vereist minder energie dan voor elke zwembeurt opnieuw van nul starten. Dat is het gezonde en zuinige principe.

Niet een beetje zuiniger: veel zuiniger.

AC Zwembaden is graag mee met de tijd en de tijdsgeest. We testen en proberen wat we installeren en focussen daarbij eerst op onze eigen energierekening. Werkt het, dan nemen we het op in ons aanbod.

Inderdaad. Wat we aanraden, verkopen en plaatsen, gebruiken we zelf ook. Vaak en graag.

OPENINGSUREN

  • maandag tem vrijdag
    8:30 - 12:00 en 13:00 - 17:00
  • zaterdag
    8:30 - 12:00
Zwembadafdekking

Een automatisch rolluik ontbreekt niet. Het is veilig, netjes, energiebesparend … Zeker wanneer u – zoals AC Zwembaden – kiest voor een rolluik in polycarbonaat, bent u voor jaren gerust.

Polycarbonaat is hagelbestendig, sterk en heeft een anti-alg-effect.

Waterbehandeling

Het water zuiver en proper houden, gebeurt door middel van zoutelektrolyse. Chloor – zeker in de hoeveelheid die een zwembad vereist om helder te blijven – is niet gezond. Via zoutelektrolyse komt chloorgas vrij, en u merkt het verschil. Onder water, wanneer u de ogen opent, en boven water, waar geen spoor is van de typische chloorgeur. De typische ‘rode zwembadogen’ behoren meteen tot het verleden. Verkleuring en osmose (afschilferen van de toplaag van het bad) krijgen niet eens een kans.

Zwembadverwarming

IJsbeer of niet, een goede, efficiënte en zuinige warmtepomp blijft aangewezen om uw zwemwater op temperatuur te houden. Zeker wanneer u het hele jaar wil genieten van uw zwembad. We kiezen voor een warmtepomp met variabele snelheden, die enkel actief is wanneer het nodig is.

De ideale zwemtemperatuur schommelt ongeveer rond 27° Celsius.

Warmtewissellaar

Recupereer de warmte van een boiler, centrale verwarming, warmtepomp of zonnepanelen om uw zwembadwater te verwarmen. Energie is kostbaar, dus houden we de vinger aan de pols als het over energiezuinige, moderne oplossingen gaat.

Filter

Een filter houdt het zwembadwater in beweging. En helder. Algen en bacteriën krijgen amper de kans om zich te ontwikkelen en de onvermijdelijke maar storende vuiltjes-in-de-lucht worden uit het water gefilterd.